Ari Suutarlan päiväkirja

Ari Suutarlan valikoituja askelia

Joulun runsasta väkeä

leave a comment »

Tapaninpäivän ilta, savun tuoksuinen sauna kohta valmis. Unohtui avata pelti. Asia huomattiin vasta, kun mentiin lisäämään puita. Mitään todellista vahinkoa ei tapahtunut, mitä nyt Kirstin tukka sai uuden nyanssin tuoksuunsa ja siivousporukan juuri jouluksi pesemät saunan seinät uutta silausta pintaan.

Meno on hiljentynyt. Parhaimmillaan oli kymmenisen syömävierasta. Ex-Maarit oli sairastunut, ja joku muukin oli saanut esteen.

Aaton aattoiltana oli kiva käydä vastarannalla Sikomäessä Katariina ja Eero Pylsyn valmistamassa metsäkirkossa, jonka kaikki valot näkyvät tähän meille aivan suoraan järven takaa.

Pappi Erkki Jokinen, Idän kohtaamisen ja parin muunkin kirjan kirjoittaja, piti joulusaarnan. Tervehtiessä totesin, että olen ollut mukana 13 kertaa 16:sta metsäkirkosta, ja tämä oli toiseksi paras saarna. Paras on ollut tietysti itseni pitämä! – Totta puhuen saarna oli hyvä ja kristillisessä sanomassa pitäytyvä. Tosin asia olisi tullut täysin selväksi kolmannesta lyhyemmälläkin todistuksella.

Kuitenkin oli mukava aistia jouluista iltaa, oli tyyntä eikä satanut, vaikka lämpötila oli reippaasti plussan puolella. Yksi keskeinen tällaisen tilanteen elementti on ihmisten tapaaminen ja hyvän joulun toivottelu. – Kiitokset taas kerran yli järven!

Pohjanmaalta tuli jouluksi suruviesti: Serkku Terttu oli tullut tiensä päähän Seinäjoen keskussairaalassa jouluviikolla heti täytettyään 68 vuotta. On kohta vuodenvaihteen jälkeen hautajaisreissu tiedossa.

Joululahjojen myötä tuli tietoon toinenkin reissu: Pukin pussissa oli liput heinäkuussa Savonlinnan oopperajuhlille. Valtteri Torikka laulelee Don Giovannin. – Oo, mikä mieluisa lahja. Olin jo mielessä laskenut Savonlinnan juhlineen taakse jääneen elämän iloihin. Ja päästä vanhalle kunnon linnan pihalle Kirstin kanssa, se se on jotakin.
– Lahja kosketti sen verran syvältä, että kyynelet täyttivät poskipäät ymmärrettyäni, mistä on kysymys. Ihan kaikki ei sentään olekaan vielä takanapäin.

**************

Mainokset

Written by arisuutarla

26.12.2015 klo 15:47

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: