Ari Suutarlan päiväkirja

Ari Suutarlan valikoituja askelia

David Bowien kuolemaa ja Punaista planeettaa

leave a comment »

Tämän päivän Hesari vetelee kulttuurisivujensa täydeltä herra David Bowien kuolemaa. Ennen tätä meikäläisellä ei ollut hajuakaan kyseisen nimisestä herrasta, ei edes siitä, minkä alan miehiä hän on mahtanut olla. – Tuiki tärkeä persoona, koska ”puoli maailmaa” tuntuu olevan kuoleman johdosta kypärät kallella.

Teksteistä ilmenee, että kevyen musiikin mies on nyt poistunut keskuudestamme. Minä vaan en tiedä, pitäisikö olla häpeissään näin rajallisesta yleistiedosta, mutta-mutta… – Olen pärjännyt ja elänyt ihan laadukkaan elämän ilman minkäänlaista kosketusta David Bowien persoonaan tai musiikilliseen tuotantoon. Sillä perusteella annan itselleni luvan olla vaivautumatta tietämättömyydestäni, ja annan Bowien levätä rauhassa niiden miljoonien ihmisten muiston kanssa, jotka hänen tavallaan ovat päässeet eläminensä livahtamaan minun ohitseni. Ei todellakaan tarvitse kaikkea tietää eikä kaiken maailman kunnostautujia tuntea tai tietää.

Eilen kävin tekemässä haastattelun mainiosta miehestä, nimeltä Elmeri Vehkala. Mies on kolmen eri kirja-antikvariaatin pitäjä Helsingissä pitkänsillan pohjoispuolelta. Tarjolla on värikirjo, Punainen planeetta, Oranssi planeetta ja Vihreä planeetta. Kun muut antikvaarit sulkevat kivijalkapuotiensa ovia lopettaen vallan tai siirtyen nettikauppaan, Vehkala avaa 2-3 vuoden välein katutasoon uusia. Sain purkitettua mielestäni hyvän haastattelun. Mies tuntee alansa ja sen ideologianja osaa niistä myös persoonallisen sujuvasti kertoa.

Juttu tulee Bibliophilos-lehden sarjaan, jota olen nyt toista vuotta kirjoitellut. Vihdoin joulukuun numerossa 4/2015 esittelyssä olivat Tampereelta Kirja-antikvariaatti sekä Verkatehtaankadulta että uudesta myymälästä Laukontorilta ynnä niiden takaa itse antikvaari Markku Eskola. Juttu sai kiitosta niin, että minäkin sen kuulin!

*************

Mainokset

Written by arisuutarla

12.1.2016 klo 20:33

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: