Ari Suutarlan päiväkirja

Ari Suutarlan valikoituja askelia

Serkku hautaan, auto kuntoon, pakkasvaurioita

leave a comment »

Pakkasten kärki tuntuu taittuneen. Saapunut lämpöaalto peljästytti. Hämeenkyrössä huvilalla lämpimän mukana routa tietysti alkoi painua alas, ja kunnan vesijohto alkoi temppuilla. Väliin veden tulo tyrehtyi vallan, ja toisinaan sitä tuli tiputtamalla.

Yritin pitää vesijohtoa virkeänä juoksuttamallla hiljaa vettä ämpäriin, jonka tunnin välein kävin yhden yön ajan kaatamassa hankeen. Ajattelin, että ei juokseva vesi niinkään jäädy.

Viime sunnuntaina oltiin sitten Tarja Virtasen laittamalla, aivan upealla kala-aterialla Pappilanjoki-varressa. Heikki ajeli perästämme Simunaan ja tutki vesitilannetta. Ihmetystä herätti, kun ylätalon hanasta tuli kasapäin ilmaa. – Mistä suljettu verkko sen otti, jäi sillä kerralla arvoitukseksi.

Maanantaina hälyytin vesijohtoliikkeen Timo Heinosen katsomaan asiaa. Puhelimessa hän otaksui roudan siirrelleen maan alla putkia niin, että jokin liitoskohta olisi lauennut ja ilma pääsisi sieltä putkeen.

No, ei ollut lauennut, vaan vesimittari oli jostakin tykännyt huonoa, särkynyt ja alkanut päästellä ilmaa putkeen.

Kun seuraavan kerran menemme, asia pitäisi olla kunnossa.

Mielenkiintoista on se, että vakuutusyhtiö If ei korvaa tämmöisiä mahdollisista jäätymisistä aiheutuneita putkivaurioita. Yhtiön edustaja vakuutti, että se on kaikkien vakuutusyhtiöiden käytäntö silloinkin, vaikka olisi maksanut mahdollisimman laajan kattavuuden erilaisten vaurioiden varalta.

Olisi pitänyt tulla vesivahinko, jotta vakuutus korvaisi. Kysyinkin IFin mieheltä, pitäisikö valuttaa vähän vettä rakenteisiin, jotta vakuutusyhtiö olisi mukana korjauksissa?

***

Terttu-serkku saatettiin sitten Ilmajoen kirkkomaahan samaan hautaan vanhempiensa ja pikkusiskonsa kanssa. Näin on meitä yksi vähemmän äidin puolen tätä sukupolvea, eikä Terttukaan vielä ollut mikään ikäloppu, oli juuri täyttänyt 68. Samalla siinä hiipui yksi sukuhaara, kun sen enempää Terttu-serkulla kuin hänen pikkusiskollaan Pirkolla ei ollut lapsia.

Toimitin ruumiin siunauksen Ilmajoen kirkossa. Vähän toimitusta jännitin, kun olen aika systemaattisesti kieltäytynyt näistä toimituksista ja jättänyt ne nuoremmille. Hautaus on kaavaltaan niin yksinkertainen, että siinä on jopa vaikea tehdä virheitä, ellei nyt ihan ala sekoilla vaikkapa Isä meidän -rukouksen sanoissa tai muussa. – En alkanut!

Junalla Seinäjoelle aamulla mentiin ja ehtoolla tultiin takaisin. Kolme tuntia suuntaansa ja VR:n alennusliput hakkaavat oman auton mennen tullen, eikä taksi Seinäjoen asemalta Ilmajoelle horjuttanut arviota.

***

Vesa&Ketolan pajalla Kyröskosken Tippavaarassa laitettiin lohkolämmitin auton konepellin alle ynnä vielä sellainen Defan lisuke, joka töpselin seinässä ollessa latailee akkua. Sisäpistokkeen laittaminen unohtui, mutta onpahan nyt ainakin kärry lähtenyt käyntiin, vaikka parit kerrat jouduttiin pyytämään tiepalvelulta käynnistysapua.

********

Mainokset

Written by arisuutarla

4.2.2016 klo 03:11

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: