Ari Suutarlan päiväkirja

Ari Suutarlan valikoituja askelia

Hienoa ”pulpetin henkeä” kouluneuvokselta (blogikirjoitus)

leave a comment »

Pitkästä aikaa oikein sielu lepäsi. Monen monen surkean kirjatekeleen jälkeen Celia sai vihdoin valmiiksi äänikirjavalikoimiinsa kouluneuvos Kirsti Mäkisen viimevuotisen muistelmatulokkaan Pulpetin henki. Liekö minulla vain ollut huonoa tuuria kirjojen valinnassa?

Kirjan teki ei vähiten kiinnostavaksi kirjoittajan ja minun välinen henkilökohtainen tunteminen lähinnä kai Sastamalan kirjapäivien yhteyksistä ja muualta.

Läpi vuosien kouluneuvos on erottunut ”kirjamassasta” siinä, että hän isossakin väkijoukossa huomaa ja osaa sanoa päivää. Näin tapahtuu silloinkin, kun tervehtimisestä ei ole näköpiirissä mitään välitöntä hyötyä.

Kirsti Mäkisen kehystarina on mielestäni ollut jotenkin tuttu. Kuitenkin nuoruus tutuilla Tampereen ja ammoisen Suoniemen paikoilla ynnä ennen muuta 33 vuotta SYK:n opettajana olivat kerrassaan viehättävää muistelma- ja asiaprooosaa. Sitä oli niin mahtava lukea, että kirjan loputtua lukeminen piti aloittaa alusta.

On upeaa, että nykykulttuurimme saa pitää riveissään Kirsti Mäkisen laatua olevan äidinkielen opillisten yksityiskohtien ja arvon tuntijan ja puolustajan.

Ari Suutarla, vanha pappi

Mainokset

Written by arisuutarla

25.2.2016 klo 19:07

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: