Ari Suutarlan päiväkirja

Ari Suutarlan valikoituja askelia

Tule mukaan kulttuurimatkalle Tarton kevääseen

leave a comment »

Suloiseen suveen ja Tarttoon kesän korvalla!

Helsinki 6.4.2016

 

Äkkilähtö

 

”Vieläkö Tartossa laulaa satakieli?”, sitä kyselivät Viron vapautumisen myötä 1990-luvun alussa virolainen kirjailija Jaan Kaplinski ja hänen suomalainen kollegansa Johannes Salminen. Onko näin yhä keväällä 2016, sitä pääsee tarkistamaan Saima Harmaja -seuran matkalla Tarttoon. Matka on avoin seuran jäsenille ja kaikille kulttuuri-ihmisille; ajankohta maanantaista keskiviikkoon 16. – 18. toukokuuta 2016. Puikoissa on seuran puheenjohtaja, emerita toimittaja ja teatteriohjaaja Päivi Istala. Teknistä vastuuta on allekirjoittaneen Ari Suutarlan näpeissä. Matkatoimiston osuudesta vastaa Lomalinja, ryhmän koko 17 henkeä. Hinta Helsingistä 486 euroa.

 

Tarton kevät

 

Etelä-Viron kevät on toukokuun puolessavälissä jo lähestulkoon meikäläistä kesää. Tartossa suven kohinan voi kokea väkevästi keltavuokkojen kukkiessa ja täyttäessä maat ja lintujen laulun täyttäessä ilmat.

 

Matka tehdään Tarton läpi virtaavan Emajoen ja upean kaupunkipuiston Toomemäen maisemiin runoilija-Saima Harmajan jalanjälkiä etsien. Hän opiskeli Tarton yliopistossa syyslukukauden 1933. Saima -tietoudesta ja muusta matkan kulttuuriannista vastaa Päivi Istala.

 

Viron kirjallisuushistoriaa

 

Mitä tiedämme eteläisen naapurimme kirjallisuudesta? Jos vastaus on ”vähän”, on nyt oiva tilaisuus täydentää tietämystä.

Toukokuisen matkan ohjelmassa on muun muassa tutustuminen Tarton yliopistoon sekä vierailu Eesti Kirjandusmuuseumiin, meidän Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraamme vastaavaan Kirjallisuusmuseoon. Sen vanhempi tutkija Eve Annuk pitää esitelmän Viron 1930-luvun kirjallisuudesta ja valottaa Saima Harmajan Tarton-ajan isäntäperheen Rütlin vaiheita 30-luvun jälkeen.

 

Mitä muuta?

 

Matka alkaa maanantaina 16.5. klo 10.30 Tallinkin laivalla Helsingistä Tallinnaan.Laivalla syödään aamiaisbuffet. Tallinnasta oma bussi vie matkalaiset Tarttoon, ja auto on kolmen päivän ajan ryhmän käytössä. Perille saavuttua on bussi-ja kävelykierros Tartossa suomenkielisen oppaan johdolla. Majapaikkana kahden yön aikana on hotelli Pallas aivan Tarton ydinkeskustassa, tähtiluokitus 3.

http://www.visitestonia.com/fi/art-hotel-pallas

 

Tiistaipäivän 17.5. ohjelmassa siis mainitut vierailut Tarton yliopistoon ja Kirjallisuusmuseoon. Sekä lounasta että illallista syödään yhdessä.

 

Halukkailla on mahdollisuus nähdä Vanemuine-teatterissa esitys Panic (Paanika) – se on suomalaisen Mika Myllyahon näytelmä Paniikki: tragikomedia kolmesta miehestä, jotka eivät enää selviydy elämästään. Näytelmä meni Ryhmäteatterissa 2005.

 

Keskiviikkona 18.5. on aamiaisen jälkeen vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Sen jälkeen on bussikuljetus Tallinnaan, josta kahden tunnin laivamatka Helsinkiin alkaa klo 19.30. Buffet syödään laivamatkan aikana.

 

Hintaan sisältyvät:

– laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki

– matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset 3 päivää Virossa sekä kuljettajan palvelut

– kaikki matkaohjelman mukaiset ateriat (menomatkan aamiaisbuffet, 2 x hotelliaamiaiset, 1 x lounas, 1 x illallinen, paluumatkan laivabuffet)

– Laivoilla hytti matkatavaroille.

– majoitus: 2 yötä Pallas-hotellissa kahden hengen huoneessa

– matkaohjelman mukaiset suomenkieliset opastukset mahdollisine sisäänpääsymaksuineen

Lisämaksusta:

– yhden hengen huone 60 e/hlö

– Vanemuine-teatterin näytös n. 20 e/hlö

Sitovat ilmoittautumiset ensi tilassa:

paivi.istala(at)iki.fi

puh. 050-567 6977

Mainokset

Written by arisuutarla

6.4.2016 klo 08:04

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: