Ari Suutarlan päiväkirja

Ari Suutarlan valikoituja askelia

Fiskarsia ja muuta

leave a comment »

Oli viime pyhänä mahdottoman hieno ja kauan suunnitteilla ollut päiväkäynti Länsi-Uudellamaalla. Kohde oli Fiskarsin ruukki ja kunta Raasepori.

Länsiväylää eli rantoja pitkin mentiin, ja Mustion ja Lohjanharjun kautta Turun väylää palattiin. Ovat jokseenkin yhtä pitkät molemmat reitit, satasen kilometriä suuntaansa.

Fiskarsin käsityökylä oli vielä puoliksi talvilevolla. Ruokaa kyllä saatiin ynnä kahvia, mutta muutama verstas oli kiinni, yksikin lasifirma suljettuna sunnuntaisin. Ja juuri sieltä olisi voitu katsoa Kirstille esimerkiksi Tarmo Maarosen lasityötä ovilasin eteen ripustettavaksi. Niitä näimme viime vuonna Humppilassa, missä taiteilija oli itse myös tekemässä lasitöitään.

Mahtavat olivat vesiputoukset keskellä kylää virtaavassa vedessä. Ehkä kannattaisi tulla Fiskarsiin vihantaan kesäaikaan uudestaan.

Viime yö tuli nukutuksi uudessa sängyssä. Mies kävi kokoamassa Ikean paketeista eilen aamulla. Ihan hyvältä vaikuttaa ja kauniilta, vaaleata tammipuuta. Hyvin maittoivat myös unet.

Pelastusarmeija ”ketale” petti. Eivät tulleet hakemaan vanhaa sohvaa, vaikka oli sovittu. Sohva on Askon tuotteita, kaunis, puurunkoinen ja korkealaatuisella kankaalla verhoiltu, ehjä, siisti ja puhdas, mainio vuodesohva vuodevaatelaatikoineen tarvitsijalle. – Kukahan hakisi?

Kohta lähdetään ajelemaan vapun viettoon Hämeenkyröön. Aattona lakitetaan Taata, ja mentäneen ”Marjan ja Panun simoille”. Aatolle tilasin Hannu Lepistön siistimään hiukset – siis minun hiukseni.

************

Mainokset

Written by arisuutarla

28.4.2016 klo 13:30

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: