Ari Suutarlan päiväkirja

Ari Suutarlan valikoituja askelia

Kohta lähtee laiva

leave a comment »

Kirsti pakkailee viime hetken kimpsuja.
Tehdään lähtöä Länsisatamaan ja laivalla yli Suomenlahden. Toivoa sopii, että Tallinnan päässä on Lomalinjan merkinnällä varustettu tilausajo odottelemassa meitä.

Saima Harmaja -seuran porukkaa meitä on lähdössä kolmeksi päiväksi Tarton retkelle 17 henkeä, asiajohtajana seuran pj Päivi Istala.

Koira vietiin eilen Opaskoirakoululle hoitoon.
Tämä on ensimmäinen kuudesta koirasta, joka on iloisesti rientänyt koulun ovelle ja jäänyt sisään. Muutamat ovat hypänneet jopa takaisin autoon nähtyään, mihin pihaan on tultu. Lienevätkö saaneet sisällä epämieluisia rokotuksia tai muuta.

Antti kävi eilen lounaalla. Oli poika pyöräillyt Vuosaaresta, 24 kilometriä suuntaansa.

Pistäydyttiin viemässä isä Veikko Rafael Suutarlan muotokuva Annan ja Samulin hoteisiin. Hämeenkyrön osuuspankissa tapahtuneiden muutosten johdosta pankki oli lahjoittanut Antti Saarelan maalaaman muotokuvan meille.

Anna ja Kirsti katselivat ainakin käsien osalta kömpelöä maalausta, kun ensin oli kauhisteltu taulun isoa kokoa ja ylimuhkeita kehyksiä.

Rouvilla heräsi ajatus ylimääräisten reunojen poistamisesta ja kevyempien kehysten hankkimisesta. Sinänsä isän kasvot ovat ilmeikkäät, ja niistä löytyi heti samoja yksityiskohtia Samulin kasvojen kanssa. – Totesin, että tämmöisen ”perhekalleuden” paikka ei missään tapauksessa ole kaatopaikka. Työlle keksitään tila vaikka mistä.

Oli myös kiva kuulla neiti Iidan lakkiaisjuhlasta lauantaina neljäs kesäkuuta. Kutsut ovat tulossa tuota pikaa.

Nyt on ajankohtaista kysellä ja kertoa, milloin itse kukin lähtee kesälaitumille. Ennen maalle muuttoa haluaisin vielä löytää tilaisuuden kutsua Riitta ja Martti jollekin kepeälle ilta-aterialle. Me olemme olleet heillä nyt kahdesti peräkkäin. Samoin tekisi mieli saada pikku kyläilylle Espoosta Asta Torpo, jonka kotona olin joskus kauan sitten Sepon vielä eläessä. Heidän paikkansa Honkajoella on säilynyt mielessä läpi vuosien.

Mainokset

Written by arisuutarla

16.5.2016 klo 04:19

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: