Ari Suutarlan päiväkirja

Ari Suutarlan valikoituja askelia

Leikkausjonoa ja ”kirjamurheita”

leave a comment »

Viikolla käytiin näyttämässä itseä HUSissa neurokirurgille. Leikkausjonoon laittoi todeten, että selkää ei leikata, ellei jonoon asetu.

Nyt ei tuntunut enää niin kurjalta kuin pari vuotta sitten. Silloin ei kehooni ollut kajottu muuta kuin hampaiden paikkausten verran, ja leikkely tuntui jotensakin kohtalokkaalta.

Jonotusaika vie syksyn puolelle, mutta jos apu tulisi edes silloin, niin pääsisi ylös nykysängystä. Loputon kirjojen lukeminen alkaa maistua tylsältä.

Silmäilin Helsingin Altzheimer-yhdistyksen tuoretta julkaisua ”Altzheimerin taudin ABC. Ja voivoivoi.

Miksi julkaisija ei anna tekstiä ulkopuolisen läpilukuun? Iso määrä kirjoitusvirheitä olisi poistunut ajamalla teksti yksinkertaisen oikolukuohjelman läpi. Kielioppi- ja muut virheet saavat tekstin vaikuttamaan nippa nappa peruskoulunsa käyneen henkilön kynän jäljiltä. Monissa kohdissa hyvä ja tärkeä asia häviää näiden ”erikoisuuksien” taakse. – Minun sorttiseni lukija pysähtyy ihmettelemään tekstin viimeistelemättömyyttä. Tiedän, että kysymys on tärkeästä ja tuhansia suomalaisia koskettavasta sairaudesta.

Toivottavasti oikolukuasia korjaantuu, jos tästä ABC-julkaisusta joskus otetaan uusi painos.

Viikonloppu on vietetty maalla Hämeenkyrössä. Kirsti on tonkinut puutarhan puolella, minä tuskin astunut ulos selkävaivalta. Pinsiön taimistolta haettiin kulleron taimia. Tänään palaillaan Helsinkiin, ja matkalla poiketaan taimitarhalla taas. Nyt lunastetaan kesän tarpeisiin kolmekin Taatan pihlajaa – sitä, jonka jalostukseen Taata Sillanpää on luonnontieteitä opiskellessaan jollakin tavalla osallistunut. Saa meilläkin tontilla olla yksi tämän lajin edustaja.

Aitokiukaan arina on palanut puhki. Paikallinen Agrimarket on muuttanut nimensä Hankkijaksi. Sieltä tuttu kaima Ari Mäenpää lupasi tilata tehtaalta uuden arinan, tämän kiukaan aikana jo lajissaan toisen.
****************

Ari Suutarla, vanha pappi
GSM 04008710

Mainokset

Written by arisuutarla

30.5.2016 klo 06:53

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: