Ari Suutarlan päiväkirja

Ari Suutarlan valikoituja askelia

Hiljaiseloa Clichyssa

leave a comment »

Taisi olla jokin eroottisesti rohkea kirja 1950-luvun lopulta, kirjoittajana ranskalainen Henry Miller. Mies kirjoitti myös saman kategorian kirjan, Kravun kääntöpiiri.

Ylihuomenna on juhannusaatto ja tulee täyteen kaksi viikkoa tätä maalomaa. Poudan perhe ynnä kaksi ”irtovierasta” on ihanan pieni lista täällä käyneistä ruokavieraista, joten omaa oloa on ollut ilman jatkuvaa vieraisiin valmistautumista ja heidän jälkeensä asettumista.

Huomaan jatkuvasti ihan jo Kirstinkin kanssa kahdestaan olemisen tavallaan työlääksi, syynä minun huono kuulemiseni. Helpottavaa henkisesti on välillä laskeutua hiljaisuuteen ilman kuulolaitetta, joka poimii ja korostaa kaiken maailman mekaaniset äänet, kolinat ja vinkunat. Mutta sehän merkitsee sitten vastaavasti Kirstin puheen alentunutta kuulemista etenkin, jos hän ei puhu suoraan kohti tai kilpailemassa on muita ääniä, radio tai muu.

Kirsti on häärinyt yläpellon istutuksilla, minä lämmitellyt saunaa ja ennen muuta lukenut. Menossa on ruotsalaisen Mari Jungstedtin dekkari – olikohan nimi Sukukokous, paksu kuin mikä, suomennoksen vuosimalli 2011. En tiedä, onko kyseessä vitsi vaiko tietoinen Agatha Christien parodiointi. Alkuun kootaan suku syntymäpäiväjuhlille. Kaksi henkilöä katoavat mystisesti. Muita kuulustellaan yksitellen ja ryhmissä, kunnes vyyhti selviää.

On itse asiassa mukava, kun ää nikirjoja saa nyt myös paikallisesta Hämeenkyrön kunnan kirjastosta.

Miniä Anna laittoi sähköpostissa puheensa tytär Iidalle hänen lakkiaispäivänään. Jäimme juhlassa puheesta paitsi rientäessämme toiseen paikkaan. Oli mahtava ja laajasti kattava äidin puhe tyttärelle.

Liikkuminen on ollut aika vähäistä ja sekin vähä työlästä. Autolla pääsee niin helposti. Nyt on kolmasti selvitty postilaatikolle ja takaisin, enkä tiedä, kehtaako siitä olla ylpeä. Koira ainakin on ehdotellut jatkamista Maisematielle, vaan kotiin on palailtu. Kirsti on parhaansa mukaan kertonut linnuista, joiden joukossa tänään saattoi lehahdella ja äänehtiä harmaapäätikka.

Huomenna tehdään retki Tammelan torille, ja saapuu ainakin ensimmäinen juhannusvieras.

Palviportista tilasin kyrönmakkarat sekä ensi viikolle vähän suolatun kylkirullan, jollainen viimeksi suli suihin ja käsiin aivan hetkessä.

Mansikoita Mahnalasta Ylirautian tilalta ei vielä ole puhelimitse varattavissa, mutta toivottavasti on juhannuksen jälkeen. Netti kehoittaa soittamaan aukioloaikoina, joita kuitenkaan emme sivuilta löytäneet.

***************

Ari

Mainokset

Written by arisuutarla

22.6.2016 klo 15:48

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: