Ari Suutarlan päiväkirja

Ari Suutarlan valikoituja askelia

Kaide kuntoon ja vähän muuta

leave a comment »

Antti on ollut kanssamme kolme päivää. Ristiin rastiin seikkailevat tietokonenurkan johdot ovat tulleet järjestykseen, ja ulkona rinteessä portaiden laho tukikaide on saatu uusituksi, pojan työtä kaikki tyynni.

Erityistä iloa on tuonut vanhan nokialaiseen sovittaminen niin, että laite imuroi päivän sanomalehdet Näkövammaisten liiton tiedonhallintapalvelun järjestelmästä kodin lähiverkon kautta. Tänäänkin Aamulehden, Hesarin, Iltalehden ja Iltasanomien imurointi vei 15 sekuntia. Nämä lehdet olen hyvin harvoin onnistunut ulkona pyydystämään puhelinverkon kehnouden takia.

Kun lanko Martti saapuu, hän saa katsoa portaiden yläpään jatko-osan. Tänään jo tuotiin siihen yksi kyllästetty kakkosnelonen toiseksi juoksuksi.

Eilisaamuna käytiin kesän toisen kerran Tammelan torilla, ja satoi taas! Mansikoita ja herneitä, vähän Sasin Arheniukselta perunoita, mutta ei muuta. Rautatieasemalta junaliput Savonlinnaan seuraavalle viikolle. Eipä ole millään rataosuudella Veturi- eikä muitakaan alennuksia, vaan rahat pois täysimääräisinä kesämatkailijoilta.

Tuli mieleen keväisen konduktöörin pilkkaus, kun hän vähätteli VR:n alennuspolitiikan muutoksia. Olin sanonut jotakin eläkeläisalennuksien kaventumisesta 50 prosentista 20 prosenttiin. Konduktööri väitti, että kokonaisuudessaan hinnat ovat alentuneet runsaan kampanjatarjonnan johdosta. Vaan eihän kukaan meistä asu junissa nauttimassa milloin mistäkin alennuksesta.

Sieniä katseltiin torilta, vaan eipä ollut näkynyt edes vietnamilaisilla, jotka sentäänm viitsivät vielä koluta metsissä. Pyhänä Kirsti menee ”Hopeatielle” katsomaan mustikoita, jotka taatusti eivät vielä ole kypsiä. Onhan metsissä mukava pyyröillä joka tapauksessa.

Lopettelen Solzenitsinin elämäkertaa. On hän sentään ollut melkoinen ukko.

*********

Mainokset

Written by arisuutarla

8.7.2016 klo 18:12

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: