Ari Suutarlan päiväkirja

Ari Suutarlan valikoituja askelia

Kesä jatkuilee

leave a comment »

Eipä saanut Myllykolun Satulinna kaksisia arviointeja Panu Rajalalta blogin mukaan. Ei sen puoleen, eipä ollut meillä muutoinkaan ajatusta käydä katsomassa. Sen verran sillanpääläisiä ollaan, että jotenkin Taataan pitäisi aihepiirin liittyä, ennen kuin meiltä yleisöä katsomoon irtoaa.

Herättäjäjuhlien neljä seurapuhetta kuuntelin Vantaalta radiosta. Mielenkiintoinen oli Liisa Kauppisen puhe. Viittomakielisenä hän petasi tulkkinsa käytön viittaamalla huonopuheiseen Moosekseen, joka sai kehoituksen käyttää veljeään Aaronia apuna puheen tuottamisessa. Tästä Vanhan Testamentin selvästä vinkistä huolimatta Liisan tulkki jäi nimettömäksi, tuskin sentään kasvottomaksi paikan päällä olleille ja näkemään kykeneville.

Olen saanut vuosien varrella paljon kiitosta sen johdosta, että olen esitellyt tulkkini ja avustajani niin kuin ihmiset nimeltä. Tiedän kyllä vanhan koulukunnan opit tulkkien hajuttomuudesta ja mauttomuudesta, jossa melkein liikutaan huppu silmillä ja vain ääni on jäänyt kuuluviin.

Kiva on ollut lueskella Jaakko Heinimäen toimittamaa ”piispakirjaa”, vallassa olevien piispojen antologiaa.

Irja Askolan puheenvuoro on ollut vakuuttavin, ainoa, jossa viitataan piispan kukkaroon, joka jos mikä saisi olla maailman käytettävissä.

Mikkelin Seppo Häkkisen ihmisillä on lähes poikkeuksellisesti nimet. Se tekee osuudesta inhimillisen ja melkein lämpimän.

Monien kohdalla ihmettelee, että kaiken maailman sanasorvareille ja tyhjän toimittajille sitä verorahoilla palkkoja maksetaan. Itseni olen tietysti lukenut niiden julistajien ja toimijoiden kastiin, jotka olemme palkkamme ansainneet!

Kirsti tuli metsistä ja sanoi viiden tunnin saaliiksi seitsemän litraa kypsiä mustikoita. Huhu tiesi sieniäkin olevan, vaan eipä näkynyt Tammelan torilla torstaina, eikä löytänyt Kirstikään tänään.

Ari Suutarla, vanha pappi

Mainokset

Written by arisuutarla

10.7.2016 klo 15:03

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: