Ari Suutarlan päiväkirja

Ari Suutarlan valikoituja askelia

Kukka-neiti neljä vuotta

leave a comment »

Kirsti on Poudan ja Tonin esikoislapsen, Kukan kummimummi. Tässä elokuun lopun jonakin päivänä tyttö täytti neljä vuotta. Synttäreitä vietettiin eilen sunnuntaina Tampereen Kalkussa tytön kotona.

Lopulta kävi niin, että meiltä täältä Hämeenkyröstä pääsi lähtemään vain kummimummi Kirsti. Koko aamupäivän minulla silmät ja sieraimet olivat valuneet solkenaan vettä, ja olo oli hankala.

Kirsti vei kuitenkin minunkin lahjapakettini, neljä Elsa Beskovin kirjaa, jotka olin pyydystänyt sekä Sastamalan kirjapäiviltä että Savonlinnasta antikvariaateista.

Hesarissa kyllä joku kirjoitteli, että meillä on taipumus antaa lapsillemme kirjoja, jotka meille itselle ovat olleet tärkeitä. Nykylapset elävät kuulemma ihan muuta maailmaa, ja me vanhukset voisimme orientoitua sen mukaisesti.

Tämä ”evankeliumi” ei uppoa minuun. – Kyllä Grimmin satujen tehokin on läpäissyt vuosisatoja.

Lauantaiaamuna yritettiin saattaa Antti Jämijärvelle Jämin lentokeskukseen. Siellä oli pojan jonkin kaverin synttäreiden osatilaisuus, jonne sankari oli kyyditty silmät sidottuina – tai ei ihan sinne, vaan Ikaalisiin asti. Me kyllä menimme suunniteltu laskuvarjohyppy silmissämme lentokeskuksen pihaan, missä kävi ilmi, että matalan pilviverhon ja sateen takia kaikki lennot oli peruutettu. Laskuvarjohyppy jäi siis hyppäämättä ja reissu omalla tavallaan turhaksi.

Minun kannaltani mukavaa oli edes vähän aikaa taas tavata poika, jonka arki kulkee 32-vuotiaan raiteissa.

Kohta lähdetään ajelemaan kohti Helsinkiä.
Matkalla jätetään kiitoksin Fordin Kuga Lielahden Veholle ja otetaan sieltä alle uusi Mondeo – sarjassamme autohulluden toteutumia.

Vielä matkalla poiketaan Urjalassa hakemassa ”Pyssy-Jenniltä” lasti vietnamilaista kahvia, joka monen mutkan kautta on seilannut sinne meitä varten.

Mainokset

Written by arisuutarla

5.9.2016 klo 05:27

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: