Ari Suutarlan päiväkirja

Ari Suutarlan valikoituja askelia

Antti Kuparinen on poissa

leave a comment »

Vuosikymmenten varrelta ystäväksi tullut vanha naapuri, Antti Kuparinen sai iäisyyskutsun tämän viikon tiistaina. Surusanomasta soitteli Marjut Norokorpi, Antin viime aikojen kumppani ja uskottu hoitaja.

Ensi viikon perjantaina antti siunataan Hämeenkyrön vanhan hautausmaan multiin, ja muistotilaisuus on Nuuttilan pappilassa.

En ryhhdy listaamaan Antin ja minun keskisiä yhteyksiä, joita löytyy aika monelta tasolta, jotakin kuitenkin.

Antti hoiteli Felbi-koiran eläkepäivät, oli hauska uistelukaveri ja vuositolkulla meillä luotettuna mökkitalkkarina ja yhtenä pitäjämme viimeisistä sotaveteraaneista.

Mielestä eivät hetikään poistu Antin kanssa retki Tallinnaan 2005 miehen täyttäessä 80 vuotta eikä semminkään Tallinnan uusintaretki kymmenen vuotta myöhemmin.

Omalla tavallaan koskettavaa oli, että juuri nyt satuimme olemaan muualla kuin Hämeenkyrössä viimeksi kuluneet kuusi viikkoa. Elokuussa käytiin onnittelemassa mies 91-vuotiaaksi Attendo-kodissa, ja kerta pari nähtiin vielä torilla syöden torilätyt.

Erään tosi harvinaisen seikan haluan mainita: Antti Kuparinen ei koskaan puhunut pahaa ihmisistä, ei edes kielteisessä valossa, vaikka aihetta olisi ollut. – Hieno, sydämen sivistynyt mies.

Antille olin luvannut tuoda hänelle Herran ehtoollisen, niin kuin olin aikanaan tuonut sen sairasvuoteelle hänen Pirkolleen. Nyt tänne lähtiessä olin katsonut Malminkartanossa hyvän ehtoolismaljan yhteistä hetkeä varten. Niin kuitenkin kävi, että elämän Herra tuli ennen kuin hänen armonsa välineet.

Ari Suutarla, vanha pappi
GSM 040

Mainokset

Written by arisuutarla

22.10.2016 klo 05:45

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: