Ari Suutarlan päiväkirja

Ari Suutarlan valikoituja askelia

Venetsiaan

leave a comment »

Panin tarjouspyynnön Matka-agenteille ensi kevään matkasta Venetsiaan. Helsingistä sinne on suoria lentoja kerran viikossa, matkustuspäivä lauantai, oikein hyvä.

Mikään halpamatka ei jutusta tule, mutta haluan itselle sekä sisältöä että tasoa, ja muille myös.

Aivan verraton Venetsia-kuvaus löytyy Mika Waltarilta kirjasta Lähdin Istanbuliin. Kokemukset ovat vuodelta 1947, ja kirja ilmestyi vuotta myöhemmin.

Waltari matkusti laivalla Antverpeniin, mistä junallla Pariisin ja Geneven kautta Venetsiaan ja edelleen Roomaaan. Sieltä hän lensi Ateenan kautta Istanbuliin.

Venetsiassa Waltari seikkkaili viikon päivät, hävisi rahansa pelikasinolla, haki matkamuistokoiran Muranon lasipuhaltamolta, kryssaili kondoleilla ja mitä kaikkea tekikään.

Tästä kaikesta löytyy riemukasta kuvausta Lähdin Istanbuliin -kirjan luvusta kahdeksan ja luvun yhdeksän alusta, jolloin hän astuu Rooman makuuvaunuun.

Panu Rajala on lupautunut matkakumppaniksi ja Waltari-tuntijaksi. Panu on parhaillaan Eino Leino -elämäkertaansa, joten oikeilla suunnilla mies liikkuu.

Venetsian matkan todennäköisimmät päoivämääärät ovat lauantaista lauantaihin 6. – 13. toukokuuta, siis aivan äitienpäivän kynnyksellä tullaan kotiin.

Tänä iltana Mika Waltarin lapsenlapsi Joel Elstelä esiintyy Tööölön kirjastolla, ja sinne olemme Kirstin kanssa sonnustautumassa, mikäli lumisateelta pääsemmme.

Herra Trumpin voittoa tässä on ihmetelty.

*********

Mainokset

Written by arisuutarla

9.11.2016 klo 12:53

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: