Ari Suutarlan päiväkirja

Ari Suutarlan valikoituja askelia

Mustana perjantaina

leave a comment »

Panu Rajalan blogeja on mukava lukea. Siinä pysyy ikään kuin itsekin vähän jyvällä, mitä kulttuurisessa Suomessa ja vähän muuallakin tapahtuu.

Selkäleikkaus on vihdoin saanut päivämääränsä Töölön sairaalassa. Tulevana maanantaina se on. Eilen tuli vihreä valo hammasklinikalta, josta nukutuslääkäri halusi tiedon tulehduksettomuudesta voidakseen ryhtyä tainnutustoimiinsa. Kiven alla oli lupa. Ei ollut ihan helppo päästä röntgeniin, saati saada kuvista radiologin lausuntoa. Nätisti pyysi kuvan ottaja istumaan odotusaulassa ja odottamaan radiologin lausuntoa. Kello oli silloin puolen päivän maissa.

Kysyin, enkö mitenkään voi odottaa vastausta puhelimen ääressä jossakihn muualla, kuten kotona.

Vaivoin sain luvan. Soitto tuli kello 15:08, joten kauan olisi saanut istua odotuskammarissa. Ei esteitä nukutukselle.

Mielenkiintoista oli, että keskussairaalan yksikkö ei voinut saada tietoja suoraan hammasklinikalta. Olin kyllä allekirjoittanut kaiken maailman lupia tietojeni antamiseen sinne ja tänne, biopankkiin ja muualle, mutta tällaiset simppelit ja kiireellisiksi julistetut asiat eivät sitten toimi.

Julkisen terveydenhuollon asiakkaat ovat paljolti eläkeläisiä ja muita, joilla ei ole mahdollisuutta yksityiseen terveydenhuoltoon tai työterveyshuoltoon.

Jokukin lääkäri sanoi, että eläkeläisillä on aikaa odotella hoitopaikkojen odotustiloissa. Heillä on jopa hauskaa, kun saavat vaihtaa kokemuksia ja saavat ikään kuin vertaistukea.

Minusta tämä odottelu on kaikkea muuta kuin hauskaa. Olisi muutakin tekemistä, aikataulut painavat päälle, ja monta kertaa on vielä jokin kipu, särky tai vaiva ahdistamassa ja tekemässä oloa tukalaksi.

Sen vain jo tiedän, että kyllä tulee ja on jo tullut hintoihinsa yhteiskunnalle tämäkin selkäleikkaus ja minulla on ollut runsas riesa ynnä ne kivut.

Ari Suutarla, vanha pappi

Mainokset

Written by arisuutarla

25.11.2016 klo 09:05

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: