Ari Suutarlan päiväkirja

Ari Suutarlan valikoituja askelia

Länsi-Suomen herännäisjuhlilla Akreniusta veisaamassa

leave a comment »

Ajeltiin aamusella Eurajoelle Länsi-Suomen herännäisjuhlille. Oli aivan upeata olla liki täydessä Eurajoen kirkossa ja yhtyä vanhan Achreniuksen ja Halullisten sielujen hengellisten laulujen veisuuseen, vieressä alan patriarkka Heikki Vanha-Rauvola, ikiaikainen ystävä ja muinainen opiskelutoveri kämppäkaveruutta myöten.

Laulujen lennokas rytmi, etenevä poljento ja usein duurissa kulkeva melodia ovat lajissaan ainutlaatuiset, eivätkä jätä kuulijaa tai veisaajaa kylmäksi.

Ansa Vanha-Rauvola oli laittanut mainion laatikkoruuan, vihanneksia, riisiä ja kanaa, jota Kirstikin luuli Possuksi.

Kahvin kanssa oli muffinsia ja korvapuusteja, aivan tuoreina kumpikin, vaikka oli lauantaiaamu.

Ennen Ansan ja Heikin kotiin menoa oli pyörähdetty Porin torilla, joka näin kesäisin aina on elämys. Niin nytkin. – Löytyi aamuvarhaisella graavattua merilohta, jota otettiin ystäväperheelle paketti, samoin itselle. Piti vain illalla muistaa pyyhkiä suola pois, ettei tule suolakalaa, joka on eri asia kuin graavi kala. Tänään On tätä herkkua syöty tämän suven perunoiden kanssa, ja ylittämättömän hyvää on ollut.

Palatessa kävi naurettava hassi. Niin monta kertaa kuin minäkin olen näitä teitä kulkenut, eikös nyt ajettu Helsingin tietä lentoaseman ohi? Jostakin syystä ei huomattu kääntyä valtatielle 11 Tampereen suuntaan. Rankassa ukkossateessa kiemurreltiin Nakkilan ja Ulvilan peltojen keskitse, kunnes tultiin Leinebergin mkuseoruukin kohdalta Tampereen tielle.

Kun me herrat harjoitimme hartautta, Ansa esitteli Kirstille vanhan tavaran kokoelmiaan. Kirsti oli vielä tänä aamuna ihan otettu kokemastaan ja näkemästään ynnä iloitsi vanhasta vihreästä Humppilan lasista muotoillusta särvettitelineestä, jonka sai Ansalta.

Ari Suutarla, vanha pappi

Koskustie 3 A 2

00410 Helsinki

0400871013

ari.suutarla@kolumbus.fi

https://arisuutarla.wordpress.com (blogi)

Written by arisuutarla

5.8.2018 klo 11:21

Kategoria(t): Uncategorized

Jätä kommentti